Jörg Bassek

Jörg Bassek

Idre Fjäll – En fantastisk plats som förgyller din fjällvistelse

Om du letar efter en fantastisk skidort att besöka i Sverige bör Stiftelsen Idre Fjäll stå högst upp på din lista! Denna skidort ligger i hjärtat av Dalarnas län och har något att erbjuda skidåkare och snowboardåkare på alla nivåer. 

Stiftelsen Idre Fjäll stiftades 1965 av dåvarande Idre Kommun och Friluftsfrämjandet. Stiftelsen Idre Fjäll är en av Sverige största näringsdrivande stiftelser och Sveriges näst största skidort. Stiftelsen Idre Fjäll har gjort sig kända för sina fantastiska backar, sin familjevänliga atmosfär och sitt breda utbud av över 60 vinteraktiviteter som förgyller din fjällvistelse. 

Stiftelsen Idre Fjäll är inte som alla andra skidorter, utan här är det en lyx att få leva och jobba i en bygd med fantastiska naturupplevelser och drivna kollegor. Stiftelsen Idre Fjäll drivs som en stiftelse, vilket innebär att intäkterna går direkt tillbaka till verksamheten igen. Tack vare detta kommer nya restauranger och aktiviteter att bli möjliga i området, för att just din semester i fjällen ska bli oförglömlig. Stiftelsen Idre Fjäll bjuder på äventyr, lugn och stillhet i en fantastisk natur som du inte hittar någon annanstans.

Jörg Bassek är utsedd från Friluftsfrämjandets att vara representant i Stiftelsen Idre Fjäll. Jörg Bassek är vice ordförande i Stiftelsen och har ytterligare några styrelseuppdrag inom Stiftelsen Idre Fjäll. Jörg har varit ansvarig projektledare, utsedd av Stiftelsen Idre Fjäll, att undersöka om det är möjligt att rusta upp flygplatsen. Projektet blev mycket framgångsrik och Jörg drev projekt framåt tills flygplatsen kunde återigen öppnas 2019.

Idre är känd för att här finns det Sveriges sydligaste fjäll och Sverige sydligaste sameby, Idre sameby, en fjällsameby med åretruntmarker (renbetesfjäll). Stiftelsen Idre Fjäll har en lång historia som satt stora avtryck i hela fjällvärlden. Detta innefattar de första snökanonerna och först i Europa med fyrstolslift. Stiftelsen Idre Fjäll kommer fortsatt att vara i framkant och erbjuda den bästa fjällupplevelsen.

Fler bloggposter

Om Jörg Bassek

Jörg Bassek är senior rådgivare och utredare med omfattande bakgrund inom både kommunal förvaltning och den privata sektorn. Jörg har i sin